PREDSJEDNIK VLADE NA SASTANKU STOŽERA CZRH U TOPUSKOM

Tekst: M. Š.

Foto: Terme Topusko/Vlada RH

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je u ponedjeljak, 19. travnja 2021. u Specijalnoj bolnici Topusko sudjelovao na sastanku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u dijelu koji se odnosi na otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije.

Uz predsjednika vlade u Topuskom sastanku su nazočili i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, zatim potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Na sastanku je predstavljen koncept termalnog grada i budućeg centra zdravstvenog turizma u Topuskom. Kako je napomenuto, projekt će pridonijeti kvaliteti ponude cijele Sisačko-moslavačke županije, budući je u županiji 200 tisuća radnika dobilo potpore za očuvanje radnih mjesta. Osim toga, Plenković je izjavio da je namjera vlade cjeloviti program revitalizacije SMŽ-a, i to: demografska revitalizacija i gospodarski razvoj te bolja prometna povezanost. Tema razgovora bila je i brza cesta između Popovače i Ogulina koja bi omogućila novi razvoj ovog kraja budući je do sada ugovoreno dvije milijarde kuna europskih projekata.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon