PREDSJEDNIK SAD NOMINIRAO NATHALIE RAYES ZA NOVU AMERIČKU VELEPOSLANICU U HRVATSKOJ

Tekst: B. Dobrijević

Foto: www.whitehouse.gov

Prema službenoj objavi Bijele kuće u Washingtonu predsjednik SAD-a Joe Biden nominirao je u srijedu, 3. svibnja 2023. Nathalie Rayes, trenutnu izvršnu direktoricu Latino Victorije i članicu Upravnog odbora američkog Instituta za mir, za buduću američku veleposlanicu u Hrvatskoj. U priopćenju se navodi kako je iza Rayes duga i uspješna karijera na brojnim vodećim pozicijama na području međunarodne politike, kulturne razmjene, jačanja građanskog društva, medija i odnosa s javnošću.

Buduća američka veleposlanica u Hrvatskoj diplomirala je sociologiju i magistrirala međunarodne odnose na Sveučilištu Kalifornija u Los Angelesu (UCLA). Obzirom da je podrijetlom iz Venezuele, uz engleski tečno govori i španjolski, te konverzacijski arapski.

U svojoj reakciji na službenu objavu Bijele kuće Nathalie Rayes je zahvalila predsjedniku Bidenu na nominaciji, napomenuvši kako će nastaviti raditi na jačanju odnosa SAD-a s hrvatskim narodom i Vladom. Neslužbeno, nastup nove veleposlanice SAD u Hrvatskoj očekuje se u Zagrebu nakon ljetnih godišnjih odmora.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon