PREDSJEDNIK RH URUČIO ČINOVE KADETIMA I PROMOVIRAO IH U ČASNIKE HRVATSKE VOJSKE

Tekst: N. J. / Panopticum

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović upriličio je srijedu, 3. studenog 2021. u Uredu predsjednika Republike svečanost  uručenja činova i časničkih bodeža kadetima 14. naraštaja diplomskih i 15. naraštaja preddiplomskih sveučilišnih studija Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, koji su diplomirali u jesenskom roku na Sveučilištu u Zagrebu.

U prigodnom obraćanju predsjednik Milanović je kadetima, koji su od danas časnici Hrvatske vojske, poručio da su hrvatska vojna budućnost.  Istaknuo je da je njihov prvotni zadatak zaštita domovine, Hrvatske, ali da je Hrvatska također i članica međunarodnih saveza, prije svega NATO-a.

Osim toga, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH sukladno zakonskim ovlastima donio je Odluku o dodjeli čina poručnice i poručnika Oružanih snaga Republike Hrvatske za 18 kadeta 14. i 15. naraštaja, koji su uspješno obranili završne radove. Činove i časničke bodeže kadetima je uručio predsjednik Milanović, uz načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Roberta Hranja i zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta general-pukovnika Matu Pađena, a primili su sljedeći kadeti: Livio Dužić, Ivan Mihaljević, Jakov Knežević, Matej Moric, Mate Roglić, Vid Števinović, Ivan Krajnović, Marko Krmpotić, Luka Vlahović, Igor Hegediš, Gabriel Šimunić, Matej Tadić, Ante Žura, Anamarija Čvrk, Domagoj Vuković, Pere Križan, Danijel Radovac i Zvonimir Soldo.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon