PREDSJEDNIK RH U ZEMUNIKU DODIJELIO LETAČKI ZNAK SEDMORICI VOJNIH PILOTA

Tekst: N. Jelić

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u ponedjeljak 20. lipnja 2022. na svečanosti dodjele letačkog znaka pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kadetima 26. naraštaja vojnih pilota u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku. Predsjednik Republike dodijelio je letački znak pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva sedmorici vojnih pilota. Letačke znakove pilota dobili su poručnik Domagoj Ištvanović, kadet Marino Bukvić, kadet Dominik Mikolčić, kadet Dominik Katavić, kadet Karlo Brus, kadetkinja Ivona Babić i vojnik Tony Pazman.

Čestitajući vojnim pilotima na dodijeljenom letačkom znaku pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, predsjednik Milanović rekao im je da su završili kompleksno školovanje koje nije za svakoga.

U svom obraćanju Predsjednik Republike rekao je vojnim pilotima da su oni nasljednici najhrabrijih među najhrabrijima. Nadalje, rekao je kako se u svim prisegama koje daju hrvatski vojnici,  u svim rodovima i granama, spominje vjernost hrvatskom ustavu, hrvatskom pravnom i demokratskom poretku dodavši kao saveznicima i partnerima treba biti vjeran i lojalan, ali da je njihov prvenstveni zadatak obrana Hrvatske.

Uz predsjednika Milanovića pri dodjeli letačkih znakova pilota bili su zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general-pukovnik Siniša Jurković i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon