PREDSJEDNIK RH U VINKOVCIMA ODLIKOVAO PRIPADNIKE GB KUNE I GENERALA KRULJCA

Tekst: N. J./Panopticum

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u četvrtak, 29. travnja 2021. na obilježavanju 30. godišnjice ustrojavanja 3. gardijske brigade „Kune“ u Vinkovcima.

Kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Vinkovci započelo je obilježavanje 30. godišnjice ustrojavanja 3. gardijske brigade „Kune“, a predsjednik Milanović je u spomen na poginule hrvatske branitelje položio vijenac i zapalio svijeću. Uz Predsjednika Republike na polaganju vijenca bili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost dr. sc. Dragan Lozančić i posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane domovinskog rata Marijan Mareković.

U prigodnom obraćanju na središnjoj svečanosti obilježavanja 30. godišnjice ustrojavanja 3. gardijske brigade „Kune“ predsjednik Milanović je rekao da je Hrvatska jedina nacija u Europskoj uniji koja je krajem prošlog stoljeća sudjelovala u ratu. Osim toga, predsjednik Milanović osvrnuo se na ratove koje danas vodimo, odnosno na odnose sa susjednima istaknuvši da ćemo o nekim temama s njima morati razgovarati, misleći pritom na nestale hrvatske ljude, posebno na prostoru Vinkovaca.

Čestitajući pripadnicima 3. gardijske brigade „Kune“ obljetnicu, Predsjednik Republike zahvalio im je uputivši posebnu zahvalu obiteljima branitelja koji nisu među nama te je pozvao na zajedništvo i jedinstvo koliko god je to moguće. Povodom 30. godišnjice ustrojavanja Predsjednik Republike odlikovao je bivše pripadnike 3. gardijske brigade „Kune“, a za osobite uspjehe u vođenju i zapovijedanju postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske, odlikovan je umirovljeni general-pukovnik Mladen Kruljac.

Prigodom 30. obljetnice osnutka Predsjedniku Republike i vrhovnom zapovjedniku Oružanih snaga Republike Hrvatske uručena je Plaketa za potporu u radu Udruge veterana 3. gardijske brigade „Kune“.

Osim u Vinkovcima, predsjednik Republike Zoran Milanović položio je vijenac kod spomen obilježja dvanaest poginulih redarstvenika u Borovu uoči obilježavanja 30. godišnjice tragične pogibije pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije koje su pripadnici srpskih paravojnih postrojbi ubili i masakrirali 2. svibnja 1991. u Borovu, tadašnjemu Borovu Selu.

Predsjednik Milanović je nakon polaganja vijenca dao izjavu novinarima u kojoj je pojasnio kako je danas želio razgovarati i s načelnikom općine Borovo, koji je iz redova SDSS-a, ali mu je on poručio da nema vremena za njega jer je kampanja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon