PREDSJEDNIK RH U SLUŽBENOM POSJETU SVETOJ STOLICI

Tekst: N. J. / Panopticum

Foto: N. L.

Predsjednik Republike Zoran Milanović sa suprugom odlazi u jednodnevni službeni posjet Svetoj Stolici u ponedjeljak, 15. studenoga 2021. godine. Međutim, najavljeni službeni posjet predsjednika Republike Hrvatske se odvija s upražnjenim mjestom veleposlanika u Vatikanu.

Tijekom boravka u Vatikanu predsjednik Milanović imat će privatnu audijenciju sa Svetim Ocem Franjom te održati sastanak s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Paralinom i tajnikom za odnose s državama u Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom.

U nastavku dana, predsjednik Milanović posjetit će Papinski hrvatski zavod Sv. Jeronima gdje će se susresti s rektorom don Markom Đurinom i hrvatskim studentima katoličkih sveučilišta u Rimu.

Podsjetimo, izbor i imenovanja diplomata za veleposlanstva RH u svijetu, pa i u Vatikanu, još uvijek stoji u slijepoj ulici. Naime, predsjednik Milanović je, navodno, odbio predložen Plenkovićev popis diplomata koji je, između ostalih, Davora Stiera predestinirao za mjesto veleposlanika u kolijevki najstarije diplomacije u svijetu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon