PREDSJEDNIK RH U PRIVATOM POSJETU KOD ALBANSKOG PREMIJERA

Tekst: S. R./Panopticum

Foto: BLI

Za vrijeme svojeg godišnjeg odmora koje provodi u Vili Kovač na otoku Hvaru, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u srijedu i četvrtak, 12.- 13. kolovoza 2020., otputovao je u privatni posjet u Albaniju. Prema službenom priopćenju iz Ureda predsjednika, Milanović je otputovao na osobni poziv predsjednika albanske Vlade Edija Rame. Ured predsjednika RH ne navodi razloge privatnog posjeta Zorana Milanovića Albaniji. Slučajno ili ne, nije baš uobičajena protokolarno-diplomatska praksa da predsjednik neke države putuje privatno, a posebno ne u posjet drugim državnicima, bez obzira o kome se radi.

Da podsjetimo, Zorana Milanovića i Edija Ramu veže dugogodišnje prijateljstvo. Hrvatski tisak već je otprije pisao kako je tvrtka Zorana Milanovića “EuroAlba Advisory d.o.o.”, osnovana u studenom 2016. godine, savjetovala albanskog premijera Ramu o pitanjima integracije u EU tijekom 2017. godine. Tom prilikom pojedini albanski mediji razotkrili su neke od suspektnih poslova premijera Rame, a u nekim poslovnim transakcijama spominjao se i aktualni predsjednik RH Zoran Milanović te tvrtke njegovih bliskih prijatelja, uključujući i pokojnog brata Krešimira Milanovića.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon