PREDSJEDNIK RH U OSIJEKU PRATIO SVJETSKI KUP U GIMNASTICI

Tekst: N. Jelić

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović pratio je u nedjelju, 11. lipnja 2023. finalno natjecanje 14. Svjetskog kupa u sportskoj gimnastici, DOBRO World Cup, održano u dvorani Gradski vrt u Osijeku, na kojem je hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio brončanu medalju u finalu preča za muške, dok je hrvatska gimnastičarka Tina Zelčić osvojila brončanu medalju u finalu greda za žene. U finalnom natjecanju DOBRO World Cupa sudjelovala je i hrvatska gimnastičarka Christina Zwicker.

Svjetski kup u sportskoj gimnastici održavao se u Osijeku od 5. do 11. lipnja 2023., a finalu su prisustvovali i predsjednik Svjetske gimnastičke federacije i član Međunarodnog olimpijskog odbora Morinari Watanabe, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta i izaslanik premijera Josip Pavić, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Hrvoje Šimić  te predstavnici Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka. Uz predsjednika Milanovića bio je povjerenik Predsjednika Republike za sport Željko Jovanović.

Prvo izdanje Svjetskog kupa u gimnastici organizirano je 2009. godine čime je započela povijest uspješnih organizacija službenih etapa Svjetskog kupa u Hrvatskoj. DOBRO World Cup danas je jedna od najprepoznatljivijih gimnastičkih manifestacija u ovom dijelu Europe te zadnjih desetak godina u Osijeku okuplja ponajbolje europske i svjetske gimnastičare.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon