PREDSJEDNIK RH U BARBANU NAJAVIO KOMPLICIRANU HRVATSKU JESEN

Tekst: N. Jelić/Panopticum

Foto: Ured predsjednika RH

Predsjednik Republike Zoran Milanović pratio je u nedjelju, 21. kolovoza 2022. godine 47. „Trku na prstenac“ u Barbanu kojoj je i ove godine bio pokrovitelj. U prigodnom obraćanju rekao je kako je „Trka na prstenac“ kombinacija i spoj povijesti, moderniteta i poslovnog talenta u hrvatskoj Istri. Osim toga, predsjednik Milanović je posebno bio zadovoljan što se u Barbanu okupio toliko velik broj posjetitelja kao nikada do sada.

Dotaknuo se predsjednik Milanović u svom govoru i aktualne situacije, upozoravajući kako nas “čeka komplicirana jesen” te kako kriza u Ukrajini neće završiti bez dogovora velikih. To nismo mi, to su Rusija i Amerika, koji se moraju dogovoriti da ovaj užas koji gledamo prestane i da vi i mi, i svi zajedno možemo planirati svoj život za sljedeću godinu, naglasio je hrvatski Predsjednik.

Na kraju obraćanja, zahvalivši na pozivu i časti da bude pokrovitelj ove manifestacije, predsjednik Milanović je ovogodišnjem slavodobitniku Petru Benčiću uručio glavni poklon, prijelazni štit te repliku bodeža s posvetom.

Osim predsjednika Milanovića, ovogodišnju “Trku na prstenac” u Barbanu pratili su bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, ministrica turizma i sporta i izaslanica predsjednika Vlade RH Nikolina Brnjac, župan Istarske županije Boris Miletić, načelnik Općine Barban Dalibor Paus i predsjednik Društva “Trka na prstenac” Aldo Osip.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon