PREDSJEDNIK RH SUDJELOVAO NA SREDIŠNJOJ KOMEMORACIJI POVODOM DANA SJEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA

Tekst: N. Jelić/Panopticum

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u utorak, 18. travnja 2023. na središnjoj komemoraciji povodom Dana sjećanja na žrtve Holokausta – Jom Hašoa. Kod skulpture „Mojsije“ na Gradskom groblju Mirogoj predsjednik Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću u sjećanje na stradanje židovskog naroda u Holokaustu i oružani ustanak Židova u Varšavskom getu. Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika Julije Domac.

Osim predsjednika Milanovića vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici Židovske općine Zagreb, organizatora komemoracije, zatim predstavnici Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj, veleposlanik Države Izrael, predstavnici hrvatske Vlade, Sabora i Grada Zagreba. O Danu sjećanja na žrtve Holokausta govorio je predsjednik Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj i Židovske općine Zagreb dr. Ognjen Kraus, a molitvom je žrtvama odao počast glavni rabin Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj Luciano Moše Prelević.

Na obilježavanju Jom Hašoa kod Spomenika žrtvama Holokausta i ustaškog režimana zagrebačkom Glavnom kolodvoru, koje je organizirala Židovska vjerska zajednica „Bet Israel“ u Hrvatskoj, sudjelovala je izaslanica Predsjednika Republike, savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon