PREDSJEDNIK RH SUDJELOVAO NA OTVARANJU OPĆE RASPRAVE OPĆE SKUPŠTINE UN

Tekst: N. Jelić/Panopticum

Foto: A. M. Katić

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u srijedu, 20. rujna 2023. na otvaranju opće rasprave Opće skupštine Ujedinjenih nacija koja je u utorak, 19. rujna 2023. u New Yorku počela 78. zasjedanje. Osim sudjelovanja na otvaranju opće rasprave Opće skupštine UN-a, predsjednik RH svoj boravak u New Yorku iskoristio je i za susret s Hrvatima koji žive u tom gradu, ali i drugim gradovima na istočnoj obali SAD-a.

Kao i prethodnih dana u Kanadi, predsjednik Republike je i američkim Hrvatima poručio kako Hrvatska danas ne treba njihov novac, napominjući kako “ne želimo ni razmišljati da bi se ikad opet našli u situaciji da bi nam to bilo potrebno”. Podsjećajući kako Hrvatskoj, osim njenih iseljenika, nitko nije pomagao i da je kroz sve prošla sama, predsjednik Milanović je zaključio: “Neprijatelje nemamo niti ih tražimo, imamo saveznike. Ali, Hrvatska je jedina zemlja u Europi koja je sve morala ostvariti sama. I danas se držimo, Hrvatska ide naprijed”.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon