PREDSJEDNIK RH SUDJELOVAO NA OBILJETNICI HRVATSKOG VOJNOG UČILIŠTA

Tekst: N. Jelić

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u utorak, 20. prosinca 2022. na obilježavanju 31. obljetnice Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ na kojoj je, u prigodnom obraćanju, poručio i pozvao na stalno prilagođavanje novim uvjetima, novonastaloj situaciji, novim zahtjevima i okolnostima. Kao formulu opstanka i napretka malih nacija i malih naroda predsjednik Milanović istaknuo je oportunizam i prilagodljivost, ali prilagođavanje okolnostima bez cinizma i pokvarenosti.

Povodom obilježavanja Dana Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović donio je na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti Odluke o odlikovanju, promicanjima i pohvalama.

Redom bana Jelačića, za iznimno uspješno zapovijedanje postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske te za osobite vojne zasluge u njihovom ustroju, odlikovan je brigadir Miro Čolić. Redom hrvatskog trolista, za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u ratu i u iznimnim okolnostima u miru, odlikovani su časnički namjesnik Vlado Derdić i časnički namjesnik Slobodan Sambol.

Redom hrvatskog pletera, za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana, odlikovani su časnički namjesnik Damir Bakunić i časnički namjesnik Miroslav Raštegorac.

U čin kapetanice bojnog broda/brigadira promaknuti su kapetanica fregate Darija Jurko i pukovnik Tomislav Vacenovski. U čin bojnice promaknuta je satnica Rebeka Krušelj. U čin satnika promaknut je natporučnik Igor Turk. U čin natporučnika promaknuti su poručnici Danijel Ević, Nikolina Sertić i Ivan Šarec.

Za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća, pohvalom vrhovnog zapovjednika pohvaljena je brigadirka Valentina Ključarić.

Uz Predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske bili su i odlikovanima, promaknutima i pohvaljenima čestitali načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj i zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Blaž Beretin.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon