PREDSJEDNIK RH SASTAO SE S PREDSTAVNICIMA HRVATA U CRNOJ GORI

Tekst: N. Jelić/Panopticum

Foto: Ured predsjednika

Nakon što je u Podgorici bio na inauguraciji novog predsjednika Crne Gore Milatovića, u Donjoj Lastvi predsjednik RH Zoran Milanović se sastao s predstavnicima Hrvata u Crnoj Gori. Govoreći o sastanku, rekao je kako se ne miješa u unutarnje stvari Crne Gore, već je došao dati podršku Hrvatskoj građanskoj inicijativi. Podsjećajući kako je dobro surađivao s bivšim predsjednikom Milom Đukanovićem, predsjednik Milanović je dodao kako bi bio sretan da se ta suradnja nastavi kada je vanjska politika u pitanju.

„Status, povijest i identitet Hrvata je važan za Crnu Goru, ali i Hrvatsku, ova je zajednica uvijek bila za europsku Crnu Goru, za crnogorsku državu, su bili među prvima. Važno je i korisno za Hrvate ovdje da podrže HGI. Hrvati su ovdje jedna od autohtonih etničkih zajednica, tu žive jako dugo i stalo im je da se izbore za mjesto u parlamentu Crne Gore”, rekao je predsjednik Milanović.

Na pitanje o mogućoj ulozi predstavnika HGI u novoj vladi Crne Gore, predsjednik Milanović je odgovorio: „Ako me nešto smetalo, bilo je petljanje drugih iz regije i izvan regije u sastavljanje hrvatske vlade, tako da se neću petljati u sastavljanje crnogorske vlade. To je stvar rezultata izbora. No, neću odustati od podrške HGI, gospodinu Vuksanoviću i suradnicima koji rade dobar integrativni posao i lojalni su građani Crne Gore”.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon