PREDSJEDNIK RH RAZGOVARAO S PREDSTAVNICIMA UDRUGE DUGINE OBITELJI

Tekst: N. J.

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo udruge „Dugine obitelji“ kojeg su činili koordinatori Udruge Mladen Kožić, Ivo Šegota, Daniel Martinović i Maja Škvorc te članica Udruge Zrinka Znidaričić.

U razgovoru s Predsjednikom Republike, članovi udruge „Dugine obitelji“ predstavili su svoje aktivnosti kojima je cilj, kako su kazali, da svi zakoni u Republici Hrvatskoj budu  nediskriminatornii uključiviprema svim građankama i građanima, u skladu s Ustavom RH. U tom su kontekstu pozdravili odluku Ustavnog suda o Zakonu o udomiteljstvu kojom je i životnim partnerima omogućeno da postanu udomitelji, te su naglasili kako bi bilo važno da se i sam Zakon o udomiteljstvu izmijeni u skladu s odlukom Ustavnog suda. Upozorili su kako i važeći Obiteljski zakon i Zakon o potpomognutoj oplodnji stavljaju u neravnopravan položaj životne partnere te očekuju da se povede rasprava o tim zakonimai da se također usklade s ustavnim vrijednostima. Ne tražimo veća prave već samo to da Hrvatska bude ravnopravno društvo za sve građanke i građane, poručili su iz udruge „Dugine obitelji“.

Predsjednik Republike smatra da je odluka Ustavnog suda dobra jer zakoni moraju vrijediti jednako za sve te ih je podržao u zalaganju za jednakopravnost svih hrvatskih građanki i građana.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon