PREDSJEDNIK RH RAZGOVARAO S PREDSTAVNICIMA AMCHAM

Tekst: N. J.

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u četvrtak, 23. srpnja 2020. izaslanstvo Američke gospodarske komore (AmCham) u Hrvatskoj.  Američka gospodarska komora je neovisna i nevladina organizacija koja okuplja 250 američkih, hrvatskih i drugih međunarodnih tvrtki koje zapošljavaju oko 90.000 radnika u Hrvatskoj.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem razgovaralo se o gospodarskoj situaciji i uvjetima poslovanja tijekom krize uzrokovane pandemijom korona virusa, kao i o aktivnostima koje je potrebno poduzeti za podizanje hrvatske konkurentnosti i rast ulaganja. Predstavnici Američke gospodarske komore predstavili su i rezultate istraživanja provedenog tijekom lipnja 2020. među stotinjak tvrtki koje pokazuje kako 47 posto njih očekuje probleme u poslovanju u idućih šest mjeseci. Iako se razgovaralo i o potrebi poreznog rasterećenja, predstavnici Američke gospodarske komore naglasili su kako je najvažnije osigurati transparentnost, pravnu sigurnost i predvidive uvjete poslovanja.

U izaslanstvu Američke gospodarske komore su bili Ruža Tomić Fontana, predsjednica Vijeća upravitelja i glavna direktorica Coca-Cola HBC Adria, Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica Američke gospodarske komore,  Mihael Furjan, tajnik-rizničar i predsjednik Uprave Plive te Miodrag Matijaca, član Vijeća upravitelja  i glavni direktor Teknoxgroup Hrvatska.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon