PREDSJEDNIK RH RAZGOVARAO S POLAZNICIMA XV. DIPLOMATSKE AKADEMIJE MVEP-A

Tekst: N. Jelić

Foto: Ured predsjednika

Polaznici XV. Diplomatskog tečaja Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske posjetili su Ured predsjednika Republike. Posjet je organiziran u sklopu programa diplomatske edukacije i usavršavanja koja se provode u formi predavanja, radionica i studijskih posjeta ustanovama od interesa za službu vanjskih poslova u zemlji i inozemstvu.

Polaznicima Diplomatskog tečaja Diplomatske akademije predavanje je održao i predsjednik Republike Zoran Milanović koji je nakon toga razgovarao s njima, odnosno odgovarao na njihova pitanja. Glavne teme predavanja bile su stanje u Bosni i Hercegovini, odnosno položaj Hrvata u toj susjednoj državi i situaciju u Europi nakon ruske agresije na Ukrajinu. U sklopu posjeta, polaznici Diplomatske akademije obišli su Ured Predsjednika Republike.

Uz polaznike Diplomatskog tečaja Diplomatske akademije u Uredu Predsjednika bili su načelnica Diplomatske akademije Lada Muraj i voditelj jednogodišnjeg stručnog diplomatskog studija Ivan Mijić, a uz predsjednika Milanovića bio je savjetnik Predsjednika za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon