PREDSJEDNIK RH RAZGOVARAO S DOBITNICIMA GODIŠNJIH NAGRADA ZA MLADE ZNANSTVENIKE I UMJETNIKE

Tekst: N. J.

Foto: F. G.

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u utorak, 21. svibnja 2024. članove Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika te ovogodišnje dobitnike Godišnjih nagrada mladim znanstvenicima i umjetnicima za izuzetna postignuća u znanstvenom i umjetničkom radu. Društvo je najstarija udruga sveučilišnih profesora u Hrvatskoj koja neprekinuto djeluje od 1919. i svojim radom doprinosi razvitku Sveučilišta u Zagrebu i hrvatske znanosti. Uz predsjednika  Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

Društvo već 26 godina dodjeljuje tradicionalnu Godišnju nagradu mladim znanstvenicima i umjetnicima za izuzetna postignuća u znanstvenom i umjetničkom radu, a nagradama su pokrivena sva znanstvena područja. Na sastanku su bilipredsjednik Društva izv. prof. dr. sc. Aleksandar Maršavelski, dopredsjednica prof. dr. sc. Alka Obadić, predsjednik Povjerenstva za dodjelu Godišnje nagrade Društva prof. emeritus dr. sc. Mladen Franz i administrativni tajnik Hrvoje Tadić.

Predsjedniku Milanoviću na sastanku su predstavljeni ovogodišnji laureati, dobitnici Godišnjih nagrada: dobitnica Godišnje nagrade za rad iz područja društvenih znanosti, polje ekonomija dr. sc. Marijana Bubanić s Fakulteta organizacije i informatike, dobitnik Godišnje nagrade za rad iz područja tehničkih znanosti, polje strojarstvo Petar Filipović, mag. ing. mech. s Fakulteta strojarstva i brodogradnje, dobitnica Godišnje nagrade za rad iz područja tehničkih znanosti, polje elektrotehnika doc. dr. sc. Mirna Gržanić Antič s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, dobitnik Godišnje nagrade za znanstvenu monografiju iz područja društvenih znanosti, polje sociologija doc. dr. sc. Ivan Perkov s Fakulteta hrvatskih studija, dobitnica Godišnje nagrade za rad iz područja prirodnih znanosti, polje biologija dr. sc. Najda Rudman s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, dobitnica Godišnje nagrade za rad iz područja tehničkih znanosti, polje kemijsko inženjerstvo Ana Selak, mag. ing. geol. s Hrvatskog geološkog instituta, dobitnica Godišnje nagrade za rad iz područja biotehničkih znanosti, polje biotehnologija Danijela Šeremet, mag. ing. s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, dobitnik Godišnje nagrade za rad iz područja društvenih znanosti, polje pravo Nikša Vojvoda, mag. iur. s Pravnog fakulteta i dobitnica Godišnje nagrade za rad iz područja biomedicine i zdravstva, polje dentalna medicina dr. sc. Ema Vrbanović Đuričić sa Stomatološkog fakulteta.

Dobitnici nagrada predstavili su predsjedniku Milanoviću svoje projekte i istraživanja za koja su nagrađeni, a razgovarali su i o njihovim planovima i ambicijama. Predsjednik Milanović čestitao im je na nagradama te im poručio kako bi bilo lijepo i dobro da svoje karijere nastave u Hrvatskoj.

Do sada je Godišnju nagradu mladim znanstvenicima i umjetnicima za izuzetna postignuća u znanstvenom i umjetničkom radu primilo 278 laureata, kazali su predstavnici Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika. Dodali su kako se ove godine na natječaj za nagradu prijavilo 49 kandidata, te od svih njih izvanrednih, odlukom recenzenata izabrano je 10 najboljih radova.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon