PREDSJEDNIK RH PROMAKUO ČETRI BRIGADNA GENERALA HV

Tekst: N. Jelić

Foto: Ured predsjednika RH

Na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) Zoran Milanović donio je odluke o promaknućima četiri djelatna brigadira u činove brigadnih generala i odluke o rasporedu na nove dužnosti u OSRH.

U čin brigadnog generala oklopništva promaknut je brigadir Valentin Skroza, u čin brigadnog generala topništva promaknut je brigadir Ivica Kranjčević, a u čin brigadnog generala zrakoplovstva promaknuti su brigadir Davor Tretinjak i brigadir Marinko Galović. Odlukama o promaknućima Hrvatska vojska dobila je četiri nova brigadna generala.

Nadalje, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH donio je i odluke o rasporedu na nove dužnosti u OSRH. Novi brigadni general Valentin Skroza raspoređen je na dužnost zamjenika zapovjednika Hrvatske kopnene vojske (HKoV), a brigadir Željko Ninić raspoređen je na dužnost zamjenika zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ). Odluke o rasporedu na nove dužnosti stupaju na snagu 15. veljače 2024. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon