PREDSJEDNIK RH PRIMIO TAJNICU HRVATSKE BRATSKE ZAJEDNICE

Tekst: N. Jelić

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je u srijedu, 1. prosinca 2021. s Bernadette Luketich-Sikaras, nacionalnom tajnicom i rizničarkom Hrvatske bratske zajednice (HBZ), najstarije i najveće organizacije Hrvata u Sjevernoj Americi. U pratnji nacionalne tajnice i rizničarke Luketich-Sikaras na sastanku s predsjednikom Milanovićem bila je rukovoditeljica Informacijskog odjela za iseljeništvo Hrvatske matice iseljenika Mirjana Ana-Maria Piskulić.

Tijekom razgovora nacionalna tajnica i rizničarka Luketich-Sikaras izvijestila je predsjednika Milanovića o aktivnostima Hrvatske bratske zajednice, uključujući i brojne stipendije koje dodjeljuju. Na sastanku je bilo riječi i o izazovima održavanja veza između dijaspore i Hrvatske, pogotovo u kontekstu pandemije koronavirusa.

Podsjetimo, Hrvatska bratska zajednica osnovana je 1894. godine i bratsko je dobrotvorno društvo hrvatskog iseljeništva čije je središte smješteno u Pittsburghu u SAD.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon