PREDSJEDNIK RH PRIMIO PRIPADNIKE VOJNOG VRHA

Tekst: N. J.

Foto: F. G.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović održao je u ponedjeljak, 27. prosinca 2021. radni sastanak s načelnikom Glavnog stožera OSRH admiralom Robertom Hranjom, zapovjednikom Hrvatske kopnene vojske general pukovnikom Borisom Šerićem i direktorom Glavnog stožera OSRH general bojnikom Ivicom Olujićem.

Na sastanku, održanom u Uredu predsjednika Republike, razgovaralo se o redovnom stanju u Oružanim snagama RH, s naglaskom na potrebu razvoja sposobnosti Hrvatske kopnene vojske.

Vojni vrh predstavio je predsjedniku Milanoviću rezultate studije o nužnosti i mogućnostima opremanja Hrvatske kopnene vojske borbenim vozilima na gusjenicama. U tom kontekstu, posebno je analizirana ponuda američke vlade koja se odnosi na borbena vozila Bradley. Američka ponuda, koja uključuje donaciju i modernizaciju vozila i opreme, istječe krajem siječnja 2022. godine te je nužno u najkraćem mogućem roku donijeti odluku.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon