PREDSJEDNIK RH PRIMIO PREDSTAVNIKE SVJETSKE BANKE

Tekst: N. Jelić

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je u srijedu, 24. veljače 2021. s predstavnicima Ureda Svjetske banke u Republici Hrvatskoj. U izaslanstvu Ureda Svjetske banke bili su direktorica Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju Elisabetta Capannelli i viši ekonomist Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju Josip Funda.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjem poslovanju Svjetske banke u Hrvatskoj, ali i o angažmanu i tehničkoj pomoći koju je Svjetska banka pružila Republici Hrvatskoj u postupku pripreme brze procjene štete i potreba nakon potresa u Zagrebu. Naime, Svjetska banka je nakon potresa u Zagrebu pružila tehničku pomoć u pripremi dokumenta „Brza procjena štete i potreba“ (RDNA 2020.), što je bio važan dokument za mobilizaciju 683,7 milijuna eura iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Nadalje, na sastanku s predsjednikom Milanovićem, rečeno je kako Svjetska banka priprema tehničku pomoć i u postupku brze procjene štete i potreba nakon potresa na području Sisačko-moslavačke županije, a spremna je pružiti i daljnju tehničku pomoć kao potporu u pripremi strategije revitalizacije za potresom pogođena područja u Sisačko-moslavačkoj županiji.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon