PREDSJEDNIK RH PRIMIO PREDSTAVNIKE MATICE HRVATSKE

Tekst: N. Jelić

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u utorak, 18. listopada 2022. vodstvo Matice hrvatske. Najstariju i najveću hrvatsku kulturnu instituciju predstavili su predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran i potpredsjednici Mario Jareb, akademkinja Dubravka Oraić Tolić i Damir Zorić. Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bio posebni savjetnik Predsjednika za kulturu Zdravko Zima.

Na sastanku su predstavnici Matice hrvatske izvijestili predsjednika Milanovića o aktivnostima i ciljevima rada novog vodstva Matice hrvatske koje je izabrano u studenome 2021. U tom smislu, najavili su Predsjedniku i održavanje znanstvenih skupova koje organizira Matica hrvatska, a prvi od njih održat će se već 20. i 21. listopada i bit će posvećen dosadašnjim predsjednicima Matice hrvatske.

Na sastanku se razgovaralo i o funkcioniranju i financiranju Matice hrvatske, pri čemu je predsjednik Gavran rekao kako se Matica počela financirati i iz donacija te izrazio nadu kako će se hrvatski gospodarstvenici još više uključiti u financiranje rada Matice. Isto tako, predsjednik Milanović razmijenio je mišljenja s vodstvom Matice hrvatske o aktualnim društvenim i političkim temama.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon