PREDSJEDNIK RH PRIMIO POLAZNIKE AKADEMIJE ZA JAVNU POLITIKU REPUBLIKE SJEVERNE MAKEDONIJE

Tekst: N. Jelić

Foto: T. Bušljeta

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je u četvrtak, 11. svibnja 2023. s polaznicima programa Akademije za javnu politiku iz Republike Sjeverne Makedonije, koji borave u studijskom posjetu Republici Hrvatskoj u organizaciji Akademije za politički razvoj iz Zagreba.

Glavna tema razgovora bila je europska perspektiva država jugoistočne Europe, s posebnim naglaskom na proces pristupanja Sjeverne Makedonije u punopravno članstvo Europske unije. Predsjednik Milanović naglasio je tijekom razgovora kako snažno podupire pristupanje Sjeverne Makedonije Europskoj uniji te da će ta država imati stalnu podršku Hrvatske, kao i do sada, na putu prema punopravnom članstvu.

Uz polaznike programa Akademije za javnu politiku iz Republike Sjeverne Makedonije, na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su Ivana Novoselec, izvršna direktorica Akademije za politički razvoj, Gordan Georgiev, direktor Akademije za javnu politiku iz Republike Sjeverne Makedonije, Arben Ajrulai, voditelj projekata u IFES-u i Arijana Lekić Fridrich, članica Upravnog odbora Akademije za politički razvoj. Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon