PREDSJEDNIK RH PRIMIO NOVOIZABRANU PUČKU PRAVOBRANITELJICU

Tekst: N. Jelić

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović  primio je u ponedjeljak, 3. svibnja 2021. pučku pravobraniteljicu Tenu Šimonović Einwalter.

Pučka pravobraniteljica, koja je nedavno izabrana na tu dužnost, predstavila je Predsjedniku Republike prioritete svoga rada, pri čemu se posebno osvrnula na zakonsku regulativu te ovlasti institucije pučkog pravobranitelja.

Predsjednik Milanović i pučka pravobraniteljica Šimonović Einwalter razgovarali su i o  problemima s kojima su hrvatski građani i društvo danas najčešće susreću, posebice o govoru mržnje te neadekvatnom postupanju nadležnih državnih institucija u takvim situacijama. Teme razgovora bile su, nadalje, zaštita i promicanje ljudskih prava i sloboda, kao i potreba suzbijanja diskriminacije u hrvatskom društvu po svim osnovama.

Predsjednik Milanović i ovom je prigodom naglasio kako svoju ulogu doživljava i javno obnaša kao branitelj Ustava i vrijednosti demokracije, pravnog poretka i ljudskih prava.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon