PREDSJEDNIK RH PRIMIO MINISTRA VANJSKIH POSLOVA HELENSKE REPUBLIKE

Tekst: N. Jelić/Panopticum

Foto: Ured predsjednika

Nakon što se predsjednik Republike na Panovčaku susreo s veleposlanicima, generalnim konzulima i vojnim izaslanicima Republike Hrvatske koji sudjeluju na dvodnevnoj godišnjoj Konferenciji u Zagrebu, Zoran Milanović se sastao i s ministrom vanjskih poslova Helenske Republike Nikosom Dendiasom koji boravi u radnom posjetu Republici Hrvatskoj te je kao poseban gost sudjelovao na dvodnevnoj Konferenciji veleposlanika Republike Hrvatske.

Predsjednik Milanović i ministar Dendias razgovarali su o bilateralnim odnosima Hrvatske i Grčke, koji su ocijenjeni odličnima. U razgovoru je naglasak stavljen na političku situaciju u jugoistočnoj Europi, a razgovarali su i o aktualnoj sigurnosnoj krizi koju je uzrokovala ruska agresija na Ukrajinu.

Ministar Dendias prenio je Predsjedniku Republike i poziv predsjednice Helenske Republike Katerine Sakellaropoulou da službeno posjeti Grčku, što je predsjednik Milanović i prihvatio.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon