PREDSJEDNIK RH PRIMIO IZASLANSTVO ZAGREBAČKOG VETERINARSKOG FAKULTETA

Tekst: Nikola Jelić

Foto: Dario Andrišek

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je u ponedjeljak, 4. prosinca 2023. s predstavnicima Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji ove godine obilježava 104 godine postojanja. Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

Predstavnici Fakulteta, predvođeni dekanom Markom Samardžijom, upoznali su predsjednika Milanovića s djelatnošću i aktivnostima Veterinarskog fakulteta kao jedinog fakulteta veterinarske medicine u Republici Hrvatskoj. U tom smislu, kazali su kako je to jedina visokoškolska obrazovna institucija u Republici Hrvatskoj u kojoj se provodi znanstvena i nastavna djelatnost u području biomedicine i zdravstva na polju veterinarskih znanosti. Nadalje, naveli su da je tijekom svoje povijesti Veterinarski fakultet iznimno pridonio razvoju veterinarske struke u Republici Hrvatskoj i u zemljama regije, a da danas organizacijski djeluje putem četiri odjela koji objedinjuju ukupno 25 zavoda i klinika.

Na sastanku se razgovaralo i o položaju veterinarske struke u Hrvatskoj danas, pri čemu su predstavnici fakulteta kazali kako bi željeli da se njihov glas više čuje, a njihovi savjeti više uvažavaju. Razgovaralo se i o aktualnim problemima u čije rješavanje je uključena veterinarska struka, prije svega o afričkoj svinjskoj kugi koja je trenutno najveći problem hrvatskog svinjogojstva i poljoprivrede općenito.

Osim dekana Marka Samardžije, na sastanku u Uredu predsjednika Republike bili su prodekanica za integrirani studij i studente Ksenija Vlahović, prodekan za financijsko poslovanje i investicije Hrvoje Capak, prodekan za znanost, poslijediplomske studije i međunarodnu suradnju Nino Maćešić, prodekan za studij na engleskom jeziku i cjeloživotno učenje  Marko Pećin i prodekanica za kontrolu kvalitete Gordana Gregurić Gračner.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon