PREDSJEDNIK RH PRIMIO GENERALA NATO ACT PHILIPPEA LAVIGNEA

Tekst: Nikola Jelić

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u utorak, 17. siječnja 2023. zapovjednika Savezničkog zapovjedništva za transformaciju (NATO ACT) generala zbora Philippea Lavignea koji boravi u  posjetu Republici Hrvatskoj i Oružanim snagama Republike Hrvatske.

General Lavigne izvijestio je predsjednika Milanovića o glavnim aktivnostima Savezničkog zapovjedništva za transformaciju s naglaskom na pripreme koje se provode kao potpora prioritetnim ciljevima Glavnog tajnika NATO-a za ovogodišnji NATO Summit u Vilinusu, u Estoniji. Prije svega se to odnosi na  implementaciju Koncepta razvoja sposobnosti ratovanja (NWCC) te na davanje stručne pomoći u NATO projektu Digitalne transformacije. Također, razgovaralo se o ciljevima sposobnosti koji se implementiraju u OSRH te o trenutnoj situaciji vezanoj uz rat u Ukrajini.

Uz generala zbora Philippea Lavignea na sastanku s Predsjednikom Republike bili su izvršni časnik brigadir Arnaud Gary, politički savjetnik Julien Deruffe i posebni savjetnik kapetan fregate Brian Richards.

Uz predsjednika Milanovića bili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane brigadni general Michael Križanec, brigadir Branimir Tojčić te savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić i pročelnik Vojnog ureda u Kabinetu za obranu i nacionalnu sigurnost Ureda predsjednika kontraadmiral Predrag Stipanović.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon