PREDSJEDNIK RH POSJETIO ZAGREBAČKU POLIKLINIKU ZA ZAŠTITU DJECE I MLADIH

Tekst: N. Jelić/Panopticum

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović je uz svoju savjetnicu za odgoj i obrazovanje, Jadranku Žarković posjetio u ponedjeljak, 7. lipnja 2021. Polikliniku za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba gdje je sudjelovao na sastanku sa stručnim timom Poliklinike. Uz svu širinu teme vezane uz mentalno zdravlje djece i mladih, Predsjednik Milanović istaknuo je kako se ovom prilikom na sastanku razgovaralo o mentalnom zdravlju djece nakon potresa koji su nas zadesili, kao i tijekom duge krize uzrokovanje korona virusom.

Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba započela je s radom 2002. godine, s ciljem pružanja efikasne i sistematične pomoći zlostavljanoj i zanemarenoj djeci i njihovim obiteljima te je u stalnom procesu usavršavanja.

U ovakvoj poliklinici, na temelju iskustava iz cijeloga svijeta, svakom djetetu je osiguran specijalizirani timski pristup, u najefikasnijem i najhumanijem rješavanju njegovih poteškoća, sve sa svrhom bolje zaštite djece. Stoga je Poliklinika prepoznata kao vrijedan primjer ovakvog načina rada i dobitnica nagrade Vijeća Europe ISPCAN-a 2008, za multidisciplinirani tim u konkurenciji 180 zemalja svijeta.

Na sastanku s Predsjednikom Republike u Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba prisustvovali su univ. spec. act. soc. Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i ujedno predsjednica Upravnog vijeća Poliklinike, prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, doc. prim. dr. sc. Vanja Slijepčević Saftić, zamjenica ravnateljice, doc. prim. dr. sc. Vlatka Boričević Maršanić, pomoćnica ravnateljice za kvalitetu zdravstvene zaštite, dr. sc. Renata Ćorić Špoljar, voditeljica dijagnostike i tretmana, Nikolina Škrlec, dipl. socijalna radnica, prof. Dora Kralj, socijalna pedagogica, Zdravko Miočević, pravnik Poliklinike, Mia Roje Đapić, voditeljica Odbora mladih i Lea Zelić, članica Odbora mladih.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon