PREDSJEDNIK RH POSJETIO SPECIJALNE POSTROJBE HV U DELNICAMA

Tekst: Nikola Jelić

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u četvrtak, 18. svibnja 2023. u Delnicama na obilježavanju 32. obljetnice osnutka specijalnih postrojbi Hrvatske vojske i Dana Zapovjedništva specijalnih snaga. Pripadnicima specijalnih snaga u prigodnom obraćanju rekao je da su elitna postrojba u teškom i nezahvalnom vojničkom poslu te dodao kako sredstva kojima ovakve postrojbe raspolažu u pravilu nisu strateška i nisu najskuplja te da je to tema za politiku i za odluku o prioritetima.

Vojnički posao, u današnjem trendu i pravcima razvoja vojske i doktrina, ocijenio je smrtno opasnim te poručio da će se i dalje zalagati da se oni koji su bitni tretiraju na poseban način jer su elita.

„Sretan vaš dan i duboka zahvalnost onima koji su dali svoje živote u Domovinskom ratu i onima koji su preživjeli i danas su s nama. I vama koji ste ovdje danas s nama, koji nosite hrvatske uniforme i čiji život, nadam se i vjerujem, nikada ne bude ugrožen“, zaključio je Predsjednik.

Nakon svečanosti obilježavanja 32. obljetnice osnutka specijalnih postrojbi Hrvatske vojske i Dana Zapovjedništva specijalnih snaga, predsjednik Milanović odao je počast poginulim pripadnicima specijalnih postrojbi Hrvatske vojske polaganjem vijenca i paljenjem svijeće podno križa ispred Spomen sobe u vojarni „Stožerni brigadir Ante Šaškor“. U izaslanstvu Predsjednika, pri polaganju vijenca, bili su zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH general-pukovnik Siniša Jurković, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić, zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadir Ivan Miloš, zamjenik zapovjednika ZSS-a, pukovnik Ante Carminatti te savjetnik Predsjednika za obranu Ivica Olujić, pročelnik Vojnog ureda Kabineta za obranu i nacionalnu sigurnost Ureda predsjednika kontraadmiral Predrag Stipanović i pobočnik Predsjednika Republike brigadir Vlado Čulina.

Nakon Delnica predsjednik Republike Zoran Milanović obišao je poplavom ugroženo područje grada Petrinje, odnosno nasip uz desnu obalu rijeke Kupe gdje su angažirani i pripadnici Hrvatske vojske. Nasipu, koji je oštećen tijekom potresa, prijeti visoki vodostaj Kupe pa pripadnici Hrvatske vojske, njih 70, od jutros ojačavaju nasip vrećama s pijeskom.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon