PREDSJEDNIK RH POSJETIO ŠIBENIK POVODOM DANA ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE

Tekst: N. Jelić

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u utorak, 17. svibnja 2022. u Šibeniku na svečanoj sjednici Županijske skupštine Šibensko-kninske županije povodom obilježavanja Dana Šibensko-kninske županije. Čestitajući građanima Dan Županije, predsjednik Milanović istaknuo je da imaju resurse i ljude koji brzo uče, žilavi su, prilagodljivi  i inteligentni te ih pozvao da nastave čuvati prirodu i baštinu.

Govoreći o razvoju Šibenika predsjednik Milanović rekao je da je napredak grada očit. Osvrnuo se i na demografsku obnovu te istaknuo da Hrvata ima dovoljno da od Hrvatske, kao i od Šibensko-kninske županije, naprave mjesto ugodno i poželjno za život, na kojem će nam drugi zavidjeti.

Predsjednik Milanović osvrnuo se i na iskorištavanje sredstava kroz europske fondove istaknuvši da iz europskih fondova uzimamo premalo novaca, ali da to nije odgovornost ove vlade li prethodnih.

Na svečanosti povodom Dana Šibensko-kninske županije govorili su predsjednik Županijske skupštine Šibensko-kninske županije Stipe Petrina, župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Anja Šimpraga i zastupnica u Hrvatskome saboru i izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora Branka Juričev-Martinčev te su uručena godišnja priznanja   i nagrade najzaslužnijim pojedincima i udrugama Šibensko-kninske županije.

Uz predsjednika Milanovića bili su pročelnik Kabineta Predsjednika Bartol Šimunić i savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon