PREDSJEDNIK RH POSJETIO JELSU U PRIGODI OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE

Tekst: N. J. / B. D.

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u subotu, 14. kolovoza 2021. na svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Jelsa, koja se u prigodi obilježavanja Dana Općine održala na Trgu sv. Ivana u Jelsi na otoku Hvaru.

U prigodnom obraćanju predsjednik Milanović rekao je da stanovnici Jelse lijepo, dobro i skladno razvijaju svoju zajednicu, dodavši da svako ljudsko društvo i politika treba krenuti od nesmetanog prava i mogućnosti ljudi da se organiziranju i udružuju u sve ono što nije subverzivno i rušilačko.

U svojem daljnjem obraćanju predsjednik Milanović osvrnuo se i na pandemiju korona virusa te obraćanje ministra zdravstva Vilija Beroša, koji je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća govorio prije njega. Predsjednik je rekao kako već godinu dana živimo u nenormalnim okolnostima, na rubu zadiranja u prostor ljudskih sloboda za koje su potrebna čvrsta, jasna i svima razumljiva opravdanja.  Dodao je kako predrasude prema znanosti i prema nečemu što je bazirano na dokazima, na istraživanju, na metodi pokušaja i pogreške u kojoj je uspjeh garantiran, a pogreška minorna ili svedena na minimalnu statističku grešku, nisu pametne.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon