PREDSJEDNIK RH POSJETIO FAKULTET ZA TURIZAM I UGOSTITELJSTVO U OPATIJI

Tekst: N. Jelić/Panopticum

Foto: M. Beljan

Predsjednik Republike Zoran Milanović održao je u petak, 1. prosinca 2023. predavanje studentima Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji nakon kojega je odgovarao i na pitanja studenata.

U sklopu predavanja 50. generaciji studenata Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, predsjednik Milanović je govorio o ulozi turizma za Hrvatsku te kazao da svi ovisimo o nekim egzogenim faktorima na koje teško možemo utjecati, pa tako i turizam, istaknuvši kako stabilnost i sigurnost nestaju samo u slučaju teških geopolitičkih poremećaja.

Na pitanje što vidi kao sigurnosne probleme za Hrvatsku, predsjednik Milanović je upozorio na konstantne promjene funkcioniranja Europske unije. Govoreći o situaciji u okruženju u kontekstu sigurnosti, predsjednik Milanović je izdvojio položaj Hrvata u BiH. Nadalje, kako bi se očuvala sigurnost Hrvatske, predsjednik Milanović pozvao je na promišljenu vanjsku politiku. U tom smislu, istaknuo je kako vrijeme velikih sila i njihove totalne dominacije prolazi. Rekao je da svijet kakav smo poznavali i u kakvom smo živjeli zadnjih trideset godina bio svijet potpune američke dominacije, koji nije bio idealan.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, osnovan je 1960. godine i jedina je sveučilišna ustanova u Republici Hrvatskoj u potpunosti usmjerena na edukaciju rukovodećih kadrova u hotelijerstvu i turizmu kao i na znanstveni razvoj kadrova u istom području.

Prilikom boravka na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, predsjednik Milanović održao je radni sastanak s upravom Fakulteta. Na sastanku su bili dekan prof. dr. sc. Marko Perić, prodekanice prof. dr. sc. Zvonimira Šverko Grdić, prof. dr. sc. Marinela Krstinić Nižić, izv. prof. dr. sc. Elena Rudan, prof. dr. sc. Anamarija Vrtodušić Hrgović, prodekan izv. prof. dr. sc. Siniša Bogdan, prorektor prof. dr. sc. Saša Zelenika prof. dr. sc. Anamarija Vrtodušić Hrgović te predstavnici Grada i Županije gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin i zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić.

Uz predsjednika Milanovića bili su savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković i povjerenik Predsjednika za sport Željko Jovanović.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon