PREDSJEDNIK RH POSJETIO DONJU LASTVU I KOTOR

Tekst: N. J.

Foto: Ured predsjednika

Drugog dana službenog posjeta Crnoj Gori, predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je Donju Lastvu i Kotor gdje se susreo s predstavnicima Hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

Predstavnici Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore zahvalili su predsjedniku Milanoviću na dolasku i potpori koja im, kako je rečeno na sastanku u Hrvatskom domu, puno znači. Tijekom razgovora predstavnici Hrvatske zajednice upoznali su Predsjednika sa statusom Hrvata u Crnoj Gori koji je, rečeno je, zadovoljavajući. Iako nas je malo, ne osjećamo se inferiornima i dali smo ogroman doprinos kulturi Crne Gore, rečeno je na sastanku. Očekivanja su hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori i trajno rješenje statusa Hrvatskog doma u Donjoj Lastvi i Hrvatskog radija Dux.

Službeni posjet Crnoj Gori Predsjednik Republike završio je u Kotoru, u kojem je, zajedno sa svojim domaćinom predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem posjetio sjedišta Bokeljske mornarice, čiji je Glavni odred dao počasni prijavak Predsjedniku, i Hrvatskog građanskog društva, te obišao katedralu sv. Tripuna.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon