PREDSJEDNIK RH POD LUPOM ISTRAŽIVAČKIH NOVINARA

Tekst: Panopticum

Foto: Osječka TV/MORH

Uoči obilježavanja “Dana sjećanja na Vukovar 1991.”, novinar Gordan Malić, gostovao je u ponedjeljak, 15. studenog 2021. u televizijskoj emisiji „Budnica“ Osječke TV. Povod za Malićev TV nastup je premijera autorske serije pod nazivom “Slike rata”, koja će biti emitirana u četvrtak, 18. studenoga 2021. na Prvom programu HTV-a. Prema osobnim najavama autora, gledatelji će u seriji na HTV po prvi put vidjeti nadrealne slike Vukovara prije srpskog napada, izvrsno dramaturški ukomponirane scene socijalističkog privida i smrti koju donose jugoslavenske i srpske armije, uz naraciju hrvatskih branitelja i snimatelja.

U kontekstu događaja u Vukovaru, novinar Malić se osvrnuo i na predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića ustvrdivši kako je Milanović lagao hrvatski narod, skrivajući činjenice o svome zahtjevu za članstvom u SKJ, gotovo pred raspad bivše države, i to u elitnoj gardijskoj brigadi JNA u Beogradu, baš u brigadi koja je kasnije sravnila Vukovar 1991. godine. Naime, gledatelji će u seriji o Vukovaru moći vidjeti sadržaj Milanovićeve molbe za prijem u SKJ u Beogradu, što je važno za ocjenu njegovog karaktera, vjerodostojnosti i nadasve, političkog profila.

Osim novinara Malića, posljednjih tjedana medijski prostor bilježi pojačanu aktivnost kritički obojenih napisa o trenutnom predsjedniku RH, Zoranu Milanoviću iz pera novinara Željka Peratovića na internetskom portalu 45lines kao i švicarskog novinara Envera Robellija na portalu Tages-Anzeiger iz Züricha. Iz svega se može zaključiti da se predsjednik RH našao pod lupom pojedinih istraživačkih novinara koji kirurški, vrlo precizno, propitkuju djelovanje Zorana Milanovića i pritom ukazuju na moguće kompromitirajuće pojedinosti iz političkog života trenutno prve osobe Pantovčaka.

Podsjetimo, predsjednik Milanović osim kaubojskog vokabulara, posljednjih godinu dana koristi gotovo svakodnevne prigode širom Hrvatske za svoje medijske istupe od vatrogasnih zabava na dalje, gdje kritizirajući aktualnu vlast i komentirajući događaje na dnevnoj bazi, često  upada u vlastitu zamku nevjerodostojnosti. Posljednji primjeri gdje predsjednik Milanović ukazuje na kriminal u slučaju Žalac pokazuje kratku pamet, barem kada je u pitanju sličan primjer iz vlastitih redova, u liku i djelu Tomislava Sauche. Nadalje, i iako nema sumnje kako je HDZ šampion uhljebljivanja razriješenih stranačkih kadrova i nepravomoćno osuđenih pojedinaca, primjer bračnog para Melite Mulić i Igora Dragovana govori da je i politička opcija bliska Pantovčaku satkana od sličnog uhljebničkog materijala i to posebno na okolnost radnog mjesta Melite Mulić, zaposlene na mjestu savjetnice Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo odakle je pristigla iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon