PREDSJEDNIK RH ODLIKOVAO SUDIONIKE „HRVATSKOG PROLJEĆA“

Tekst: N. Jelić/Panopticum

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao je u ponedjeljak 13. prosinca 2021. za izniman doprinos neovisnosti i cjelovitosti Republike Hrvatske te izgradnji i napretku hrvatske države, Veleredom kralja Dmitra Zvonimira s lentom i Danicom sudionike Hrvatskog proljeća: Dražena Budišu, Ivana Zvonimira Čička, Gorana Dodiga te posmrtno Jozu Ivičevića Bakulića, Ljudevita Jonkea, Antu Paradžika, Hrvoja Šošića, Marka Veselicu i Vladimira Veselicu. U prigodnom obraćanju predsjednik Milanović je rekao, istaknuvši pritom, kako su svi s velikim zakašnjenjem, ali s pravom odlikovani.

Predsjednik RH je odlikovanja uručio osobno Ivanu Zvonimiru Čičku i Goranu Dodigu koji su prisustvovali svečanosti u Uredu Predsjednika Republike. Odlikovanje za Dražena Budišu preuzela je obitelj Paradžik, a posmrtna odlikovanja preuzeli su članovi obitelji odlikovanih. Posmrtno odlikovanje dodijeljeno Jozi Ivičević Bakulić preuzeo je sin Ivan Ivičević Bakulić, posmrtno odlikovanje Ljudevitu Jonkeu preuzeo je sin Mladen Jonke, posmrtno odlikovanje Anti Paradžiku preuzela je kći Veronika Paradžik, posmrtno odlikovanje Hrvoju Šošiću preuzeo je unuk Matija Šošić, posmrtno odlikovanje Marku Veselici preuzela je supruga Božena Veselica, a posmrtno odlikovanje Vladimiru Veselici preuzeo je sin Vladislav Veselica.

U ime odlikovanih sudionika Hrvatskog proljeća zahvalio je Ivan Zvonimir Čičak kazavši kako su tim odlikovanjima odlikovane i njihove obitelji kao i tisuće ljudi koji su ugrađeni u ta odlikovanja. Nadalje, govoreći o tim vremenima I. Z. Čičak je rekao da je njihova sreća, ali i greška bila u tome što su bili sanjari.

Uz predsjednika Milanovića na svečanosti u Uredu predsjednika bili su pročelnik Kabineta Predsjednika Bartol Šimunić, savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić i savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon