PREDSJEDNIK RH POSJETIO ŠPANCIRFEST I OTVORIO MOGUĆNOST PROCESUIRANJA ALEKSANDRA VUČIĆA

Tekst: N. Jelić/Panopticum

Foto: Kurir/Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je u srijedu, 24. kolovoza 2022. u Varaždinu tradicionalnu kulturno-turističku manifestaciju Špancirfest.  Predsjednik Milanović Špancirfest je obišao u pratnji gradonačelnika Grada Varaždina Nevena Bosilja, predsjednika Županijske skupštine Varaždinske županije Josipa Križanića, zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića, predsjednice Gradskog vijeća grada Varaždina Zdravke Grđan i direktorice Turističke zajednice Grada Varaždina Jelene Toth.

Uoči obilaska predsjednik Milanović dao je izjavu u kojoj je rekao da smatra kako je potrebno održati sjednicu  Vijeća na nacionalnu sigurnost zbog podizanja optužnica u Srbiji protiv hrvatskih pilota te najave podizanja optužnica protiv hrvatskih generala. Napomenuo je pritom da je optužnice  organizirao predsjednik Srbije odnosno da su Beograd, predsjednik Vučić i suradnici odlučili da je sada zgodan trenutak podići optužnice protiv četiriju hrvatskih ratnih zapovjednika.

Predsjednik Republike drži kako je ovo što se dogodilo s optužnicama tempirano da se skrene pozornost s određenih problema koje vlast u Beogradu trenutno ima. Milanović nije isključio procesuiranje predsjednika Srbije obzirom na ratne aktivnosti u kojima je nedaleko od Zagreba osobno sudjelovao Aleksandar Vučić, a u čemu ima elemenata kaznene odgovornosti koja ne zastarijeva.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon