PREDSJEDNIK RH OBIŠAO POTRESOM POGOĐENA PODRUČJA U SISAČKO-MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI

Tekst: N. Jelić/Panopticum

Foto: Ured predsjednika

„Dvije godine nakon potresa mi imamo kontejnere koji su zamišljeni za kratko vrijeme, to nije trajno rješenje“, izjavio je predsjednik Republike Zoran Milanović u Glini nakon što je obišao potresom pogođena područja Sisačko-moslavačke županije.

„To sve ide od glavne osobe, a to je predsjednik Vlade“, također je izjavio predsjednik Milanović upitan može li novi ministar Branko Bačić nešto promijeniti u procesu obnove. Pri tom je dodao kako misli da je i izbor ministra sporedan jer je u hrvatskoj Vladi glavna i ključna osoba premijer.

Osim Gline, u kojoj je obišao Srednju školu koja se obnavlja nakon potresa te centar Gline i prostore Gradske uprave smještene u kontejnerima, predsjednik Milanović susreo se sa stanarima te obišao stambeno kontejnerska naselja u Sisku i Petrinji. U Sisku je predsjednik Milanović obišao i gradilište novog odgojno-obrazovnog kompleksa Galdovo, u Jabukovcu je posjetio ambulantu izgrađenu privatnim donacijama, a u Majskim Poljanama susreo se s članovima obitelji Bjelajac te obišao njihovo imanje koje se obnavlja privatnom donacijom.

Uz predsjednika Milanovića pri obilasku potresom pogođenih područja Sisačko-moslavačke županije bili su posebni savjetnik Predsjednika Republike za ekonomiju Velibor Mačkić i posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon