PREDSJEDNIK RH NAZOČIO PROGRAMU 46. TRKE NA PRSTENAC

Tekst: N. Jelić

Foto: Ured predsjenika

Predsjednik Republike Zoran Milanović nazočio je u nedjelju, 22. kolovoza 2021. programu 46. „Trke na prstenac“ u Barbanu te u prigodnom obraćanju, kojim je otvorio trku, poručio kako ovaj događaj drži ozbiljnim. Poručio je da čuvaju i njeguju baštinu, ali da se prije svega dobro zabave.

Osim predsjednika Milanovića u Barbanu su bili bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić, zastupnik u Hrvatskom saboru i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Anton Kliman, ministrica turizma i sporta i izaslanica predsjednika Vlade RH Nikolina Brnjac, župan Istarske županije Boris Miletić te načelnik Općine Barban i predsjednik Društva “Trka na prstenac” Dalibora Pausa.

Trka na prstenac je konjička manifestacija u kojoj pravila nalažu da natjecatelji moraju u tri utrke, u punom galopu ispod 12 sekundi, savladati stazu dugu 150 metara te kopljem pogoditi prstenac. Onaj natjecatelj koji u tri utrke postigne najviše bodova postaje slavodobitnikom. Predsjednik Republike ovogodišnjem slavodobitniku Luki Kancelaru uručio je glavni poklon, prijelazni štit te repliku bodeža s posvetom.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon