PREDSJEDNIK RH NA VOJNOJ VJEŽBI U GAŠINCIMA

Tekst: N. Jelić

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović prisustvovao je u utorak, 27. travnja 2021. vojnoj vježbi „Stabilnost 21/1“, koja se, u okviru niza vojnih vježbi povodom 30. obljetnice Hrvatske vojske pod nazivom „Hrvatski bedem 1991.-2021.“,  održala na vojnom poligonu „Gašinci“.

Vojnom vježbom “Stabilnost 21/1” ocjenjuje se operativna sposobnost sastavnica za provedbu dodijeljenih misija i zadaća u području razmještaja, a na vojnom poligonu „Gašinci“provelo se ocjenjivanje 36. hrvatskog kontingenta za sudjelovanje u misiji KFOR u Republici Kosovo.

Nakon održane vojne vježbe Predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske novinari su pitali za dojmove o viđenoj vježbi. Rekao je da je vojna vježba odlična, a vojnički posao ocijenio je najtežim: „Ljudi za prosječnu plaću u blatu simuliraju, a u stvarnosti i stvarno pucaju i izloženi su pogibelji. Svaka čast za onoga tko se za nešto ovako odluči. Sve je profesionalno, a drugo da ne govorim da je to naša vojska bez koje ne bi bilo države“, rekao je predsjednik Milanović.

Osim predsjednika Milanovića vojnoj vježbi „Stabilnost 21/1“nazočilisu ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić. Uz Predsjednika Republike bio je savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost dr. sc. Dragan Lozančić.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon