PREDSJEDNIK RH NA PRISEZI ROČNIKA HV-A U POŽEGI

Tekst: N. Jelić/Panopticum

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u petak, 10. ožujka 2023. na svečanosti davanja prisege pripadnicima 37. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u vojarni „123. brigade HV“ u Požegi.

Kazavši kako je ta prisega jedan od temeljnih obreda Hrvatske vojske, predsjednik Milanović istaknuo je kako je ona vrlo kratka i jasna. Svečanu prisegu u Požegi je dalo 91 ročnih vojnika, 75 muškarca i 16 žena, kojima je predsjednik Milanović čestitavši na položenoj prisezi kazao kako vjeruje da će mnogi od njih nakon obuke izabrati vojnički poziv. Nadalje, predsjednik Milanović je u izjavi novinarima dodao kako u vojsku treba privući ljude i dati im razloge da se opredijele za služenje vojske.

Na polaganju prisege 37. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju bili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, zamjenik zapovjednika – načelnik stožera Hrvatske kopnene vojske general bojnik Tihomir Kundid, načelnik Personalne uprave Glavnog stožera OSRH brigadni general Ivan Zelić, zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan“ HKoV brigadni general Željko Ljubas, zapovjednik Središta za obuku pješaštva i oklopništva brigadir Milan Čorak, zapovjednik vojarne „123. brigade HV“ Požega brigadir Mile Valentić i zapovjednik Dočasničke škole HVU brigadir Ivica Pejaković.

Uz Predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske bio je savjetnik Predsjednika Republike za obranu Ivica Olujić.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon