PREDSJEDNIK RH NA OTVORENJU NOVOG PODATKOVNOG CENTRA U VARAŽDINU

Tekst. N. Jelić/Panopticim

Foto: Ured predsjednika

U Varaždinu se u utorak, 25. listopada 2023. otvorio najveći i najmoderniji podatkovni centar u Hrvatskoj, Dana Centar North, koji nudi najviši stupanj sigurnosti svojim klijentima. Kompleks se prostire na 12000 kvadrata, te je stajao 17 milijuna eura. Planira se dodatno uložiti još 5 milijuna eura kako bi se aktivirale preostale 3 sobe budući da su, od ukupno 6 podatkovnih soba, 3 trenutno aktivne.

Predsjednik Milanović je istaknuo kako je otvorenje podatkovnog centra “velika stvar” ne samo za sudionike projekta, već i za cijelu zajednicu. „Ovo je rezultat jednog strukturiranog sna, ambicije i želje za uspjehom. S poslovnog stajališta je ovo odlična stvar jer će i grad imati koristi kao i građani. Ovdje će biti novca, koristi i profita. U današnjem svijetu ne možemo živjeti bez ovakve vrste usluge. Ovaj je podatkovni centar stvar nacionalne sigurnosti. Čestitam vam na ovom velikom uspjehu“, poručio je Predsjednik Republike. Uz predsjednika Milanovića bila je pomoćnica savjetnika Predsjednika za ekonomiju Martina Ciglević.

Osim predsjednika Milanovića na svečanosti su govorili predsjednik uprave DC NORTH Matija Grabar, zatim ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, direktor DC NORTH-a Darko Pintarić, gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i župan Varaždinske županije Anđelko Striček.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon