PREDSJEDNIK REPUBLIKE NA OBILJEŽAVANJU NACIONALNOG DANA BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Tekst: N. J.

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se u Hrvatskoj obilježava svake godine u spomen na tri žene ubijene na zagrebačkom Općinskom sudu 22. rujna 1999. godine.

„Neka se to nikada ne ponovi“, poručio je, između ostaloga, predsjednik Milanović koji je položio vijenac i zapalio svijeću ispred sudnice u kojoj se dogodio zločin.

U prigodnom obraćanju predsjednik Milanović rekao je da je ovaj zločin na neki način bio rasplet kulture nasilja koja je tih godina zahvatila Hrvatsku. „Ali s obzirom da smo zemlja koja je izašla iz rata nekoliko godina prije toga, pravog rata, ta kultura nasilja bila je u Hrvatskoj, u usporedbi s nekim drugim zemljama oko nas, na neki način pod kontrolom. Nije bilo bombi toliko kao drugdje, nije bilo uličnih ubojstava, nije bilo ovakvih strašnih zločina kakav se dogodio ovdje“, rekao je Predsjednik podsjećajući na ubojstvo triju žena na zagrebačkom OGS-u.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon