PREDSJEDNIK RH NA OBILJEŽAVANJU 60. OBLJETNICE RADA FPZ

Tekst: N. Jelić

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u petak, 4. studenog 2022. na svečanoj sjednici Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, koji ove godine slavi okruglu 60. obljetnicu postojanja. Čestitajući profesorima i djelatnicima Dan Fakulteta, predsjednik Milanović poručio im je da budu strogi  i beskompromisni istraživači.

U obraćanju se predsjednik Milanović osvrnuo i na stanje hrvatskih medija koje je usporedio s novinarstvom od prije trideset godina, pri čemu je Fakultetu političkih znanosti poručio da ne može biti odgovoran za katastrofalno stanje u kojem se nalaze hrvatski mediji.

Na sjednici su uručene Dekanove nagrade najboljim studentima te priznanja umirovljenim profesorima i djelatnicima Fakulteta, a osim predsjednika Milanovića govorili su dekan Fakulteta političkih znanosti izv. prof. dr. sc. Andrija Henjak, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Ivica Šušak i zastupnica u EU parlamentu i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Sunčana Glavak.

Uz predsjednika Milanovića bili su savjetnica Predsjednika Republike za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković i posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon