PREDSJEDNIK RH ISPRATIO PRIPADNIKE HR KONTIGENTA U NATO MISIJU KFOR NA KOSOVO

Tekst: N. Jelić

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u ponedjeljak, 21. studenog 2022. u Varaždinu na svečanom ispraćaju 38. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR u Republiku Kosovo.

Na svečanosti održanoj u vojarni „7. gardijske brigade Pume“ predsjednik RH rekao je tom prilikom pripadnicima HV da na Kosovo idu dati podršku neovisnoj državi i u okviru međunarodne organizacije kojoj Hrvatska pripada. Istaknuo je da trebamo učiniti sve, ne samo mi, nego i oni veći i jači  od nas, da ne bude rata i globalnih sukoba te kako je kazao „da čovječanstvo ne otklizi u pravcu iz kojeg nema povratka“.

Osim Predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske 38. hrvatski kontingent u NATO operaciju KFOR-a ispratili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, zapovjednik HKoV-a general-pukovnik Boris Šerić, zapovjednik Zapovjednog operativnog središta GS OS RH brigadni general Ivan Turkalj, zamjenik zapovjednika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade HKoV-a brigadir Davor Josip Babić i zapovjednik 2. oklopno-mehanizirane bojne „Pume“ bojnik Krunoslav Slavinec.

Uz predsjednika Milanovića bili su savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost dr. sc. Dragan Lozančić, posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata. Marijan Mareković, pročelnik Vojnog ureda Ureda predsjednika kontraadmiral Predrag Stipanović i pobočnik Predsjednika Republike brigadir Vlado Čulina.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon