PREDSJEDNIK REPUBLKE PRIMIO PUČKU PRAVOBRANITELJICU

Tekst: N. J.

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je Pučku pravobraniteljicu Loru Vidović s kojom je razgovarao o aktualnoj situaciji u kojoj se nalaze građanke i građani Republike Hrvatske zbog pandemije izazvane širenjem virusa COVID-19. Poseban naglasak u razgovoru stavljen je na mjere koje donose Vlada RH i stožer Civilne zaštite, a kojima je cilj spriječiti širenje zaraze, te na situaciju u domovima za starije i nemoćne koji su sve više izloženi zarazi virusom COVID-19.

Predsjednik Republike ponovio je u razgovoru s Pučkom pravobraniteljicom svoj stav kako je važno da sve mjere koje se donose budu utemeljene na zakonima, posebno stoga što se pojedinim mjerama ograničavaju prava i slobode građanki i građana Republike Hrvatske. Vezano uz situaciju u domovima za starije i nemoćne, Predsjednik je upozorio kako u tim ustanovama treba poduzeti dodatne mjere zaštite od zaraze virusom COVID-19 budući da u njima boravi posebno ugrožena skupina ljudi.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon