PREDSJEDNIK REPUBLIKE SASTAO SE S ALBANSKIM PREMIJEROM

Tekst: N. Jelić

Foto: Ured predsjednika RH

Predsjednik Republike Zoran Milanović sastao se u ponedjeljak, 2. listopada 2023. s predsjednikom Vlade Republike Albanije Edijem Ramom koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Na sastanku u Uredu Predsjednika Republike razgovarali su o suradnji Hrvatske i Albanije, pri čemu su se složili kako su odnosi dviju država izrazito prijateljski i dobri. Predsjednik Milanović i premijer Rama razgovarali su i o sigurnosnoj i političkoj situaciji u jugoistočnoj Europi, pri čemu je naglašeno kako je očuvanje mira i stabilnosti u regiji od velikog interesa za obje države.

Predsjednik Milanović je i danas ponovio hrvatsku čvrstu i kontinuiranu podršku Albaniji za članstvo u Europskoj uniji te potvrdio premijeru Rami kako će nastaviti zagovarati što brži ulazak Albanije u EU s obzirom da je ta država već dugo pouzdan saveznik unutar NATO-a.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon