PREDSJEDNIK PRIMIO ORGANIZATORICE SREDNJEVJEKOVNOG SAJMA IZ KONJŠĆINE

Tekst: N. Jelić

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u utorak, 25. travnja 2023. načelnicu Općine Konjščina Anitu Krok i predstavnike Udruge Grofovija Konjski povodom održavanja 14. sajma pri Starom gradu Konjščini. Manifestacija će se održati pod pokroviteljstvom Predsjednika Milanovića 13. svibnja 2023. godine.

Na sastanku su načelnica i predstavnici Udruge informirali predsjednika Milanovića o tijeku priprema ovogodišnje manifestacije koja se tradicionalno održava povodom sjećanjana na bana Nikolu Zrinskog i događaje iz 1545. godine kada su u Konjščini zaustavljeni turski odredi koji su bili na putu prema Beču. Govoreći o programu, kazali su kako će na ovogodišnjem sajmu biti predstavljeni plesovi koji uključuju i sekciju renesansnih plesova i replika haljina iz 16. stoljeća. Također će se prikazati nekadašnji način života, kao i scenski prikazi viteških udruga te stari zanati, naveli su.

Udruga grofovija Konjski iz Konjščine, organizatori događanja, djeluje od 2007. godine s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja kulturne, arheološke i povijesne baštine vezane uz Stari grad sa željom da se i turistički iskoriste puni potencijali tog kraja.

Osim načelnice Općine Konjščina i predsjednice Udruge Grofovija Konjski Jasne Lugarić na sastanku s predsjednikom Milanovićem sudjelovali su članovi Udruge Nevenka Benjak, Marija Frčko, Sanja Plenar, Leona Martinjak, Silvana Gluhak, Gordana Juranić i Davor Gluhak.

Uz Predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon