PREDSJEDNIČKA KANDIDATKINJA KATARINA PEOVIĆ U VUKOVARU

Tekst: D. G.

Foto: RF

Dr. sc. Katarina Peović, predsjednička kandidatkinja stranaka ljevice Radničke fronte i SRP-a, u utorak, 12. studenog 2019. boravila je u Vukovaru i pritom izjavila kako samo održavanjem i obnavljanjem industrije i potpunim zaokretom ekonomske politike možemo postići istinske promjene koje će ljudima u Vukovaru omogućiti da ovdje ostanu i da žive kao ljudi, te dodala: „Ova regija nekada je bila među bogatijima u Hrvatskoj, a danas prednjači samo po stopi nezaposlenosti i iseljavanja“.

NACIONALIZAM SE NE JEDE

Trenutna vlast nema prava rješenja niti ih ima namjeru pronaći. Kako bi opravdala svoje postojanje i mobilizirala ljude oko svoje opcije, kao rješenje nudi nacionalizam. Ovdje sam da kažem da se nacionalizam ne jede. On služi kako bi ljudima pažnju s ekonomskih i socijalnih problema  skrenuo na nekoga tko proživljava upravo iste probleme kao i oni, ocjenjuje Peović.

VUKOVARU NE TREBA SAMILOST

Vukovaru ne treba samilost, pojašnjava, ovom gradu i Slavoniji i Baranji, kroz koje smo ovih dana prošli, kao i čitavoj Hrvatskoj treba korjenita promjena, nova radna mjesta i obnova normalnog života po pitanjima zaposlenja i socijalnim pitanjima. Nacionalizam u Vukovaru koristi samo ekonomskim elitama za prikrivanje njihovih pravih motiva – osiguravanje privilegija. Mladi se danas u Vukovaru ne mogu nadati radnom mjestu poslije školovanja, a svaki šesti stanovnik Vukovara je iselio.

ODAKLE PENAVI 630 TISUĆA KUNA ZA VOLONTIRANJE

Kao jednog od glavnog protagonista devastirajuće ekonomske politike maskirane pozivanjem na domoljublje označila je vukovarskog gradonačelnika, Ivana Penavu. On može isplatiti predsjedniku uprave FINA-e za volontiranje 630 tisuća kuna ako dan kasnije diže uzbunu na velikosrpsku agresiju. Njegovo histeriziranje oko ćirilice je teatar kojim treba prikriti prave probleme i interese koje on štiti. Za njega nije problem da radi što hoće sve dok ima ćirilicu ili djecu za okriviti kako se ne bi pričalo o stvarima koje su ključne, istaknula je Katarina Peović.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon