PREDSJEDNICA RH POSJETILA SVEUČILIŠTE U ZADRU


Tekst: R. F.
Foto: Ured predsjednice

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je u ponedjeljak, 25. ožujka 2019. na svečanoj sjednici u povodu Dana Sveučilišta u Zadru te podsjetila kako je filozofsko-teološko učilište dominikanskog reda prvo hrvatsko visoko učilište koje je osnovano 1396. godine. Istaknula je kako ta sjajna tradicija obrazovanja nije utkana samo u suvremeno zadarsko Sveučilište, nego i u cjelokupan nacionalni identitet, povijest našeg obrazovanja i kulture. Predsjednica u sveučilištu vidi i važnog sudionika obnove dijaloga na političkoj i društvenoj razini.
Nadalje, predsjednica RH podupire inicijativu Rektorskog zbora, koji je, kako je to naglasila i njegova predsjednica, rektorica Dijana Vican, visoko motiviran za korištenje sredstava EU fondova i interdisciplinarni međuresorni pristup ministarstva u angažiranijem pristupanju dostupnosti korištenja fondova.
U sklopu 17. obljetnice i Dana Sveučilišta u Zadru, godišnjom nagradom rektorice nagrađeni su akademski djelatnici doc. dr. sc. Ivana Lončar, doc. dr. sc. Marijana Tomić i izv. prof. dr. sc. Vesna Grahovac-Pražić, djelatnici Andrea Barač Bataljaku, Marinela Borina Valčić i Ana Pehar te uredništva časopisa “Ars Adriatica”, “Geoadria” i “Sic”.
U nastavku boravka u Zadru Predsjednica je posjetila Gimnaziju Vladimira Nazora, a zatim se u Gradskoj vijećnici upoznala s najvažnijim gradskim projektima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon