LJETNA RADIONICA OBNOVE SUHOZIDA U ZASEOKU JANJETIĆI U OPĆINI LOVRAN

Tekst: F. J. R.

Foto: M. Z.

Jednodnevna ljetna radionica obnove suhozidnog podzida terase u zaseoku Janjetići u Općini Lovran podno Učke održati će u subotu, 25. lipnja 2022. godine. Mjesto subotnjeg zakazanog sastanka je Društveni dom u Lignju (Lovran) u 9 sati. Lokalitet radionice je zaseok Janjetići na prostoru kampa s robinzonskim smještajem gdje obitelj Tomonić-Zaccaria obnavlja krajobraz kakav je nekoć bio. Sponzori manifestacije su Primorsko-goranska županija i Općina Lovran.

Osim predavanja s praktičnim dijelom nastave organizator radionice Udruga “Brsečki česan” za tu je priliku osigurao sva potrebna radna sredstva i besplatnu okrijepu za sve sudionike radionice. Kamik i gromači tradicionalna je manifeatacija u lovranskim gornjim krajevima. Cilj manifestacije je prenjeti znanje suhozidanja i osvjestiti domaće stanovništvo i njihove goste suhozidnim bogatstvom lovranskoga kraja.

Podsjetimo, misija Udruge “Brsečki česan” je revitalizacija poljoprivrede na lokalnoj razini i stvaranje uvjeta za opstanak na području Brseča i Općine Mošćenička Draga.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon